Dizzy Man’s Band 2.0 – The Legacy

zaterdag 1 juni – 22:30-24:00 – Nicolaasplein

De Dizzy Man’s Band bouwde in de jaren ‘70 en ‘80 een reputatie op als pop/pretband. Wie kent niet ‘The opera’, ‘The show’, ‘Jumbo’, ‘Mony the phony’ en nog veel meer hitsongs. Tot ver buiten de landsgrenzen was Dizzy Man’s Band ontzettend populair. Waar Dizzy speelde ging geheid het dak er af! De roem steeg tot grote hoogte, met optredens op festivals en tv-shows in binnen- en buitenland.
Na het overlijden van zanger annex boegbeeld Jacques Kloes in 2015 leek het over en uit met Dizzy Man’s Band, totdat eind 2019 de weduwe van gitarist Dirk van der Horst het initiatief nam om de band nieuw leven in te blazen. Zo is, met instemming van de nog levende bandleden van de originele bezetting Klaas Versteeg en Joop Tromp, Dizzy Man’s Band 2.0 – The Legacy opgericht.
Het repertoire is gebaseerd op de grootste hits van Dizzy Man’s Band, aangevuld met nummers die in de jaren ’70 en ’80 deel uitmaakten van het live-repertoire. Als hekkensluiter en klap op de vuurpijl zal deze 8-mans formatie met een fantastische show en een flinke dosis humor op zaterdagavond 1 juni het plein compleet gek maken.