Local Heroes op het Nicolaasplein (vervolg)

Off Damn Blues (15:40 – 16:10)
Een coverband die elkaar heeft ontmoet tijdens muziekles bij MusicSoulHouse. Niet alleen muzikaal zijn ze op elkaar ingespeeld ook zijn het echte vrienden geworden. De band bestaat uit Jeffrey (zang & gitaar), Aad (drums) en Patrick (bas). Ze worden gecoached door Zoetermeers blues icoon Ber van Zanen.

MusicSoulHouse band (16:10 – 16:40)
Deze band bestaat uit ervaren muziekdocenten en aanstormend jong talent, Marije op zang, Aart, Dylan en Djayben op gitaar en Eva op drums. Zij zullen het publiek op bekende blues- en rocknummers trakteren.

16:40 – 17:40 Ron Baggerman
Ron Baggerman is één van de pioniers op het gebied van de Tapguitar. Oorspronkelijk begonnen op de Chapman Stick in 1982, speelt nu ook aanverwante instrumenten zoals de Ziggy tapguitar en de Kelstone. De Stick en Ziggy worden bespeeld door middel van 2-handig tappen. Volgens Emmet Chapman, de uitvinder van de Stick is Ron één van de beste spelers. Ron treedt over de hele wereld op en geeft hij les op talloze Stick- & tapguitarseminars. Ron zal deze dag een workshop tapguitar geven samen met André Pelat uit Frankrijk.

17:40 – 18:40 Blues & Beyond
De professionele muzikanten van Blues & Beyond zijn samengekomen na meerdere gelegenheidsoptredens. De bandnaam is gekozen vanwege een voorliefde voor de blues, maar er is ‘Beyond’ aan toegevoegd omdat er vele uitstapjes mogelijk zijn naar andere muziekgenres. Blues & Beyond neemt je mee langs verschillende bluesstijlen door de jaren heen in hun herkenbare eigen sound!

19:00 – 20:00 Groovetakers
Een doorleefde stem, spectaculair gitaarwerk en een ritmesectie die staat als een huis… Groovetakers! Vier door de wol geverfde Zoetermeerse muzikanten brengen als hekkensluiter van Zoetermeer Blues Festival een vette supermix van down-to-earth Chicago – & Texas blues, foot stomping rhythm & blues en hip shaking rock ‘n’ roll.